Skip to main content

مدیا کانورتر چیست ؟

برای این‌که بدانید مدیا کانورتر چیست باید ابتدا با مدیا کانورتر آشنا شوید. مدیا کانورتر (Media Converter) به یکی از سامانه‌های انتقال مخابرات نوری گفته می‌شود که بعد از پایان یافتن یک پروژه فیبر نوری در دو سر خط کار گذاشته می‌شود و مسئولیت تبدیل اطلاعات الکتریکی (دیتا) به سیگنال‌های نوری و بالعکس را بر عهده دارد.
البته لازم به ذکر است مدیا کانورتر با عنوان مبدل فیبر نوری نیز شناخته می‌شود.
به هر وسیله‌ای که وظیفه منتقل کردن تبدیل بستر را عهده‌دار باشد مدیا کانورتر می‌گویند. به این معنی که چنانچه کسی فرضا دارای یک سرویس ای وان (E1)باشد و خواهان تبدیل به شبکه باشد، یا از مخابرات شبکه تحویل بگیرد و به E1 تبدیل کند. اساساً مدیا کانورتر وسیله‌ای است که مسئولیت این تبدیل را برعهده دارد. اما آنچه که در عمل بین پیمانکاران فیبر، مخابراتی‌ها و شبکه کارها مرسوم است این است که مدیا کانورتر یا مبدل فیبر یک مبدل شبکه و فیبرنوری به هم است.
مدیا کانورتور یک وسیله منعطف است که برای پیاده سازی و انجام مطلوب ارتباطات در انواع شبکه‌ها بسیار مناسب است. مدیا کانورتورها دارای کاربردهای بسیاری در شبکه هستند. در ادامه این محتوای آموزشی بیشتر با مدیا کانورتورها آشنا می‌شویم.

مدیا کانورتر چیست؟

پرکاربردترین نوع مدیا کانورتر وسیله‌ای است که در شبکه‌های زوج بهم تابیده مسی (UTP) نقش فرستنده و گیرنده‌ای را ایفا می‌کند که کار آن تبدیل سیگنال‌های الکتریکی به امواج نور قابل استفاده در شبکه فیبر نوری است.
وقتی فاصله میان دو دستگاه شبکه از محدوده انتقال کابل مسی بیشتر شود ناگزیر باید اتصال فیبر نوری صورت بگیرد. مبدل‌های فیبر نوری این امکان را مهیا می‌کنند تا دو دستگاه شبکه با پورت مس و در مسافت‌های زیاد بوسیله کابل فیبر نوری به یکدیگر متصل شوند.
به علاوه مدیا کانورتورها برای تبدیل فیبر به فیبر در تبدیل فیبر Multi mode به فیبر single mode و تبدیل لینک dual fiber به single fiber برای جابجایی دوطرفه اطلاعات بکار گرفته می‌شوند .همچنین، کانورتورهای فیبر نوری برای تبدیل طول موجها در مالتی پلکس تقسیم طول موج (WDM) نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.
به طور معمول مدیا کانورتورها پروتکل ویژه‌ای دارند و برای بازه وسیعی از شبکه‌ها با نرخ اطلاعاتی مختلف بکار گرفته می‌شوند . مبدل‌ها در لایه فیزیکی یا در لایه ۲ شبکه وجود دارند، مبدل‌های موجود در لایه دوم قابلیت نرخ سوئیچینگ و دیگر امکانات پیشرفته را فراهم می‌کنند.
مدیا کانورتر

مزایای فن‌آوری مدیا کانورتر

پیچیدگی شبکه، کاربردها و خدمات درخواستی و افزایش تعداد دستگاه های حاضر در شبکه، سرعت و پهنای باند مورد نیاز شبکه را افزایش داده و فاصله میان قطعات در شبکه های محلی را بالاتر برده است.
مدیا کانورتور با استفاده از فیبر نوری و امکان یکپارچه سازی قطعات جدید با ساختار کابل کشی موجود، حل مسئله را برای کاربر امکان پذیر می کند. مدیا کانورتور به یکپارچه سازی فیبر و مس و همینطور یکپارچه سازی انواع گوناگون فیبر در شبکه های LAN منجر می شود. حفاظت و نگهداری از بازه ی گسترده ای از پروتکل ها، نرخ ارسال اطلاعات و رسانه های گوناگون ، شبکه ای که بسیار مطمئن و مقرون به صرفه را فراهم می کند.

بالا رفتن تقاضا در شبکه ها

  • • شبکه های LAN و WAN در حال یکی شدن عملکرد بوده و بازه ی شبکه در حال توسعه می باشد.
  • کمبود بودجه از عواملی است که موجب می شود سوئیچ ها و روترهای موجود در شبکه حفظ شوند.
  • خدمات جدید شبکه نیازمند پهنای باند بیشتری می باشند.

راه حل هایی ارائه شده توسط مدیا کانورتر

  • بالا رفتن فاصله ی شبکه با قابلیت تبدیل مس به فیبر و توسعه ارتباطات فیبر نوری
  • هزینه ی غیر ضروری حذف شده و ایجاد امکان بکار گیری از تجهیزات موجود
  • ارتقاء ظرفیت فیبر موجود بوسیله ی مالتی پلکس تقسیم طول موج(وقتی که مالتی پلکسر بکار برده می شود).

کاربردهای جدید مدیا کانورتر

  • کنترل از راه دور مبدل و پیکربندی سوئیچ های مالتی پورت
  • تبدیل مالتی پلکس تقسیم طول موج برای ارتقاء پهنای باند
  • امکان پذیری FTTD(فیبر تا دسکتاپ)
مدیا کانورتر قادر است در شبکه های اترنت فنآوری سوئیچ های یکپارچه را پشتیبانی نموده و اجرای سوئیچینگ نرخ ۱۰/۱۰۰ و ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ را امکان پذیر می نماید. همچنین، مدیا کانورتور قادر است تا از ویژگی های پیشرفته Bridge مانند VLAN سازی، اولویت بندی کیفیت خدمات(QOS)، نظارت بر دسترسی پورت و کنترل پهنای باند که قرار گیری آسان اطلاعات، صدا و تصویر را برای کاربر نهایی ممکن می کند را پشتیبانی نماید. در حقیقت کانورتور همه ی ویژگی های یک سوئیچ پیشرفته را در یک دستگاه کوچک و ارزان یکجا دارد.
مدیا کانورتور بوسیله استفاده از قطعات موجود و ایجاد ارتباط میان سوئیچ ها، خدمات دهنده ها، روترها و هاب های موجود در سامانه، هزینه های سرمایه گذاری و تجهیزات (CAPEX) را مطلوب و مناسب می کند. همچنین با عدم نیاز به ایجاد لینک فیبر جدید بوسیله ی فنآوری WDM(مالتی پلکس تقسیم طول موج) با استفاده از تبدیل طول موج نیز، به کم کردن هزینه های CAPEX کمک می کند.
مدیا کانورتور با استفاده از پیکربندی و عیب یابی از راه دور، پشتیبانی از قطعات شبکه را که در فضایی دیگر حضور دارند و مدیر شبکه بشکل فیزیکی در آنجا نیست را ممکن می کند و با بکار بردن وقت و هزینه ی کمتر ، کاهش هزینه های عملیاتی شبکه(OPEX) را نیز بدنبال دارد.

قیمت مدیا کانورتر فیبر نوری

مدیا کانورتر فیبر دارای انواع مختلفی است. این مبدل های فیبر با توجه به درخواست کاربر در مورد تعداد پورتها و نوع فیبر آن دارای قیمت های متفاوتی می باشند. اما مدیا کانورتر بر اساس همه ی فاکتور های بالا مبلغی بین ۴۰۰ هزار تومان تا ۱٫۵ میلیون تومان قیمت دارد.

نامهای تجاری مبدل فیبر بازار

قطعا نام های تجاری مانند D-Link یا TP-Link یا Planet را بسیار زیاد شنیده اید و به گوش شما آشنا است. به نوعی می توان گفت که برند های بالا از ارزان ترین مبدل های فیبر نوری بازار بشمار میروند. اما جای بسی تاسف است که هم از نظر تامین به موقع و تامین با قیمت مناسب و همینطور از نظر عملکرد آنچنان که باید قابل اعتماد نمی باشند. نام هایی مانند فاتک، ادین، فایبریج، SAE و… را می توان به عنوان نمونه‌های قابل اعتماد معرفی نمود.
نام‌های تجاری مذکور توانسته اند آزمونهای خود را با سربلند پشت سر گذاشته اند و در شرایط جوی سرد و گرم به درستی عمل کرده اند. یک مقدار صرف هزینه بیشتر برای مبدل فیبر موضوعی است که در آینده منجر به پشیمانی شما نخواهد شد، چرا که شبکه بوسیله همین مدیاکانورترها منتقل می‌شود و کم آوردن و عملکرد نامناسب یک دستگاه مدیا کانورتر ارزان قیمت، وقتی به دلیل انتخاب یک دستگاه کمی ارزانتر شبکه سازمان شما چندین روز قطع شود در نهایت شما را متضرر می‌کند.
بنابراین باید نهایت دقت را در زمان خرید مدیا کانورتر داشته باشید، و با تجزیه و تحلیل نظرات متخصصین بهترین دستگاه را انتخاب کنید.
منبع: ittelecom

Comments

Popular posts from this blog

سوئیچ شبکه POE چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

مزایا و قابلیت سوئیچ شبکه (اترنت) چیست (بخش دوم) – تجاری غیرمدیریتی