مزایا و قابلیت سوئیچ شبکه (اترنت) چیست (بخش دوم) – تجاری غیرمدیریتی

در قسمت قبل در مورد سوئیچ های اترنت (شبکه) (قسمت اول) صحبت کردیم. در قسمت دوم از این دوگانه قصد داریم به مزایا و قابلیت سوئیچ شبکه (اترنت) بپردازیم. سوئیچ شبکه یک دستگاه تحت شبکه است که وظیفه متمرکزسازی ارتباط میان چندین دستگاه و وسیله ارتباطی در یک شبکه LAN یا (Local Area Network) را بر عهده دارد. سوئیچ اترنت دستگاه‌های موجود بر روی یک شبکه کامپیوتری را به یکدیگر وصل کرده و در ارسال، پردازش و انتقال داده به دستگاه مقصد اصلی‌ترین نقش را دارند. این مهم به صرفه جویی در هزینه و ارتقاء سطح بهره وری سیستم‌ها می‌انجامد.

انواع سوئیچ اترنت

سوئیچ‌های شبکه از نظر مدیریت داده های شبکه به دو نوع سوئیچ Managed یا سوئیچ مدیریتی و سوئیچ UnManaged یا غیر مدیریتی تقسیم می‌شوند. سوئیچ‌های مدیریتی می‌توانند کنترل بیشتری روی شبکه داشته باشند حال آنکه سوئیچ‌های غیرمدیریتی بجز اتصال به برق، به هیچ گونه پیکربندی و برنامه جانبی خاصی نیاز ندارند. سوئیچ‌های اترنت غیرمدیریتی پس از اتصال کابل‌ها بدون هیچ تنظیمات پیشرفته و دانش فنی قابل استفاده هستند.
سوئیچ‌ها از لحاظ تعداد پورت اتصالی و سرعت انتقال اطلاعات نیز انواع مختلفی دارند. سوئیچ‌های عادی و خانگی به طور متوسط ۴ تا ۸ پورت دارند و سوئیچ‌های صنعتی بین ۳۲ تا ۱۲۸ پورت اتصالی را پشتیبانی می‌کنند.
از نظر سرعت نیز سوئیچ هایی که در شبکه‌های خانگی کاربرد دارند تا 1Gbps و انواعی که در مرکز داده و شبکه‌های بزرگ استفاده می‌شوند امکان انتقال داده تا 10Gbps را پشتیبانی می‌کنند.

مزایا و قابلیت سوئیچ شبکه (اترنت)

• برقراری ارتباط بین ده‌ها و گاهی صدها دستگاه به‌طور مستقیم و هوشمند
• برقرای ارتباط با سرعت بسیار بالا
• امکان نظارت و مدیریت بر عملکرد کاربران
• امکان کنترل پهنای باند مصرفی کاربران
• امکان تفکیک شبکه به بخش‌های کوچکتر و مشخص کردن نحوه دسترسی کاربران

مزایا و قابلیت سوئیچ شبکه (اترنت) غیرمدیریتی

سوئیچ های اترنت به عنوان سوئیچ های صنعتی اترنت شناخته می شوند، در حوزه تجهیزات سوئیچینگ صنعتی اترنت به علت بکارگیری استانداردهای شبکه باز و مقرون به صرفه بودن در زمینه کنترل صنعتی به صورت وسیع مورد استفاده قرار می‌گیرند.
توسعه هاب به ساخته شدن سوئیچ غیر مدیریتی منجر شد. هنگامی که یک سوئیچ یک پیام اترنت (بسته) دریافت می کند، آدرس دستگاهی را که پیام در نظر گرفته خوانده می‌شود و سپس پیام را تنها از پورتی که به آن دستگاه وصل است منتقل می کند.
سوئیچ های مدیریت نشده کم هزینه هستند و این قابلیت تغییر اساسی را ایجاد می کند. آنها به یک آدرس IP نیاز ندارند و از صفحه وب یا مدیریت SNMP و سایر قابلیت های پیشرفته استفاده نمی کنند.

مطلب مرتبط: انواع سوئیچ شبکه (اترنت) و کاربردهای آن

درد مورد مزایا و قابلیت سوئیچ شبکه (اترنت) باید گفت که سوئیچ غیرمدیریتی به صورت خودکار سرعت شبکه هر دستگاه شبکه را تشخیص می دهد. همچنین، سوئیچ ها دارای یک جدول یا به عبارتی پایگاه داده هستند که لیست تمامی آدرس های سخت افزاری یا MAC Address های دستگاه هایی را که به آن متصل شده اند درون خود دارد که به آن MAC Table گفته می شود. این MAC Table معمولا به دو شکل دستی یا دینامیک ایجاد می شود که در اصطلاح داینامیک Learn کردن آدرس MAC نیز گفته می شود بر اساس اطلاعات این جدول می تواند تجهیزات شبکه را شناسایی کند.
به عبارت دیگر، اگر پورت ۲ یک پیام با یک شناسه خاص دریافت می کند، این سوئیچ سپس تمام پیام ها را با آن شناسه خاص به پورت ۲ می فرستد. این اطلاعات از درگیری پیام ها جلوگیری می کند، عملکرد انتقال را بهبود می بخشد. با این حال، ممکن است سوئیچ های غیر مدیریتی هیچ نوع ارتباطی را شناسایی نکنند و پیکربندی خاصی انجام ندهند.
منبع: ittelecom

Comments

Popular posts from this blog

سوئیچ شبکه POE چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

مدیا کانورتر چیست ؟