انواع سوئیچ شبکه و کاربرد آن



در شبکه‌های LAN و شبکه های WAN از انواع سوئیچ شبکه استفاده می‌شود. کاربری انواع سوئیچ شبکه این است که دیتا را به دیوایس‌های متصل به درگاه اترنت  ارسال کند. سوییچ هایی که در شبکه WAN به کاربرده می شوند جدول های حاوی ip address  های کلاینت را با یکدیگر به اشتراک می گذارند تا بتوانند به راحتی کلاینت های یکدیگر را تشخیص بدهند. در نهایت با این کار باعث می‌شوند ترافیک درون شبکه کاهش بیابد. از مزایای استفاده از Switch می‌توان به افزایش سرعت ارتباطات، کنترل ترافیک مصرفی کاربران، تفکیک شبکه به قسمت های کوچکتر، ارتباط مستقیم صدها دستگاه به صورت هوشمند و مدیریت آسانتر شبکه اشاره کرد.

سوئیچ شبکه

سوئیچ شبکه مانند یک روتر، وظیفه ارسال اطلاعات از نقطه‌ای به نقطه دیگر را دارد با این تفاوت که قابلیت تشخیص مسیر یا به اصطلاح قابلیت مسیر یابی را ندارد. سوییچ شبکه معمولا به عنوان سوییچ لایه سه و سوییچ چند لایه شناخته می شود.  سوییچ های لایه سه اغلب با استفاده از ip address کلاینت هدف را شناسایی می کنند و اطلاعات مورد نظر را فقط به همان جا می‌رساند.
سوئیچ به دو دسته مدیریتی و غیر مدیریتی تقسیم می‌شود. سوئیچ‌های مدیریتی قابلیت کانفیگ داشته و برای ارتباط امن از راه دور بسیار مناسب هستند. سوئیچ غیر مدیریتی برای کاربران و اتصال امن کلاینت ها بسیار مناسب است. این سوئیچ‌های غیر مدیریتی تحت عنوان smart switch خوانده می‌شوند. شرکت‌های مختلفی در دنیا ارائه دهنده انواع سوئیچ هستند.
باید به این موضوع دقت کنید که سوئیچ شبکه هر برندی کانفیگ مخصوص به خودش را دارد.
انواع سوئیچ شبکه

کاربرد انواع سوئیچ شبکه

از سوئیچ شبکه معمولا در شبکه‌های محلی یا شبکه‌های بزرگتر استفاده می‌شود. زمانی که از یک سوییچ شبکه در شبکه محلی کوچک استفاده می‌شود صرفا وظایفی مانند امنیت اطلاعات جهت درست رسیدن به کلاینت مورد نظر، مدیریت ارسال اطلاعات را بر عهده دارد.
اما زمانی که یک شبکه بزرگ می‌شود و یگر بحث محلی بودن مطرح نیست از دو یا تعداد بیشتری از انواع سوئیچ شبکه استفاده می‌شود که در این میان روترها نیز می‌توانند نقش واسط را داشته باشند. بنابراین وظایفی که یک سوئیچ در یک شبکه بزرگ بر عهده دارد شامل مدیریت ترافیک شبکه، ارسال اطلاعات به کلاینت خاص، ارسال سریع اطلاعات و… است.

سوئیچ صنعتی

سوئیچ‌های اترنت صنعتی یکی از انواع سوئیچ شبکه است که در شبکه‌های بزرگ به کار می‌روند. این سوییچ‌ها قابلیت کار کردن در دماهای بالا را دارند. در محیط های صنعتی استفاده از سوییچ های صنعتی اترنت شبکه‌ای قابل اطمینان را ایجاد می کنند چرا که می توانند در شرایط سخت جوی به خوبی کار کنند. سوئیچ شبکه صنعتی در موقعیت‌های مکانی مختلف شبکه مانند طبقات مختلف یک ساختمان، کنترل ترافیک و ارسال دیتا عملکرد قابل اطمینانی دارند.

سوئیچ POE چیست؟

اصطلاح POE که در واقع کوتاه شده عبارت power over ethernet است از استاندارد IEEE 802 3af استفاده می کند. سوئیچ POE وظیفه انتقال توان الکتریکی بر روی کابل های cat 5 و cat 6 را دارد. سوئیچ POE اغلب دارای هشت پورت POE است. چنانچه بخواهید عملیات کابل کشی را در مکان هایی انجام بدهید که امکان توان رسانی الکتریکی وجود ندارد می‌توانید از سوئیچ شبکه POE استفاده کنید. از مزیت استفاده از این سوئیچ شبکه می‌توان به کاهش کابل کشی اشاره کرد.
سوییچ صنعتی, انواع سوئیچ شبکه

کاربرد انواع سوئیچ شبکه PoE چیست؟

اگر در شبکه شما از دوربین‌های مدار بسته‌ای که توسط ip کار می‌کنند به اصطلاح ip camera استفاده می‌شود می‌توانید از سوئیچ شبکه POE جهت مدیریت و روشن و خاموش کردن دوربین مدار بسته استفاده کنید. پورت‌هایی که روی این سوئیچ تعبیه شده است به دستگاه متصل به آن جریان برق ارسال می‌کند. به همین دلیل در مکان‌هایی که دسترسی به توان الکتریکی سخت است از سوئیچ POE استفاده می‌کنند. انواع مختلفی از سوییچ های POE وجود دارد که از این میان می توان به سوییچ سیسکو POE اشاره کرد. این سوییچ سیسکو دارای هشت پورت fast ethernet با قابلیت POE است و دو پورت آن gigabit eternet است. نرخ ارسال اطلاعات آن به چهار میلیون بسته در ثانیه اشاره کرد.
امیدواریم از نوشتار انواع سوئیچ شبکه و کاربرد استفاده کرده باشید. چنانچه سوالی در زمینه سوئیچ داشتید می توانید از طریق تالار گفتگو و دیگر راه‌های ارتباطی با ما در میان بگذارید
منبع: ittelecom

Comments

Popular posts from this blog

سوئیچ شبکه POE چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

مدیا کانورتر چیست ؟

مزایا و قابلیت سوئیچ شبکه (اترنت) چیست (بخش دوم) – تجاری غیرمدیریتی