سوئیچ اترنت (شبکه) چیست – بخش اول
- Get link
- X
- Other Apps
در ابتدا لازم است بدانیم سوئیچ اترنت (شبکه) چیست ؟ کار سوئیچ اترنت (شبکه) اتصال دستگاههای موجود بر روی یک شبکه کامپیوتری به یکدیگر است و علاوه بر آن وظیفه ارسال، پردازش و انتقال داده را به دستگاه مقصد نیز انجام میدهد. میتوان سوئیچ اترنت را به عنوان گزینهای معقول از نظر اقتصادی برای وسعت بخشیدن به شبکه کابلی در کسب و کارهای کوچک و منازل به حساب آورد.
سوئیچ اترنت (شبکه) به دو دسته مدیریتی و غیرمدیریتی تقسیم میشوند. سوئیچهای مدیریتی با استفاده از رابط کاربری تحت وب میتوانند بر روی شبکه کنترل بیشتری را اعمال کنند. حال آنکه سوئیچهای غیرمدیریتی به هیچ پیکربندی و برنامه جانبی نیاز ندارد و میتوان به سهولت از آنها استفاده کرد.
در یک سوئیچ فاکتورهایی نظیر تعداد پورتها، کیفیت قطعات و سرعت بسیار مهم و درخور توجه هستند.
مطلب مرتبط: راهنمای خرید سوئیچ شبکه (اترنت)
آیا میدانید سوئیچ اترنت (شبکه) چیست
در اینجا در مورد هر کدام از فاکتورهای ذکر شده برای سوئیچ اترنت (شبکه) توضیح داده میشود.
سوئیچ اترنت (شبکه) چیست ؟
الف. تعداد پورت
تعداد دستگاه هایی که قرار است به سوئیچ متصل می شوند تعداد پورت دستگاه را مشخص میکند. به این صورت که برای اتصال کامپیوتر، لپتاپ ، کنسول بازی، تلویزیون هوشمند و … همچنین برای اتصال به روتر بایستی پورت کافی در نظر گرفته شود.
ب. کیفیت قطعات
با توجه به کاربرد مصرفی سوئیچ ها معمولا از جنس فلز و یا پلاستیک ساخته می شوند . محصولی که دارای سطح کیفی مناسب باشد و همچنین سایه ی برندی معتبر و تضمین شده بر سر آن سنگینی کند ، و همچنین به واسطه ی خدمات پس از فروش آن سالها به مصرف کننده خود خدمات بدهد ، محصولی است که ارزش خریداری را دارد.
ج. سرعت
سوئیچ های گیگابیت اترنت که 1000/100/10 مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می نماین جزء بهترین انتخاب ها می باشند . البته باید گفت که برای استفاده در منزل و محیط های اداری کوچک که سرعت اینترنت متوسط است می توان از مدل های 100/10 مگابیت برثانیه گزینه های مناسبی می باشند . لازم به ذکر است که سوئیچ هایی که از قابلیت Full-Duplex برخوردار هستند قدرت این را دارند که دو برابر بار خود را مدیریت نمایند.
در ادامه می خواهیم با سوئیچ های اترنت صنعتی آشنا شویم.
سوئیچ های اترنت صنعتی
در محیطهای صنعتی، یک نیازی وجود دارد که لازم است سوئیچها بر اساس آن نیاز مشخص آماده شوند. سوئیچ های صنعتی به ویژه برای اتصالات متفاوت شبکه مانند توزیع انرژی در شعبههای الکتریکی و همینطور نظارت و کنترل عملکرد دوربینهای امنیتی بکار گرفته میشوند.
سوئیچ های اترنت صنعتی اتصال شبکه را بین محیط صنعتی و اپلیکیشن های شرکت های کسب و کار مهیا نموده و برای مصارف صنعتی تولید شده اند . طراحی سوئیچ های صنعتی به شیوه ای است که قادرند در دماهای بسیار بالا و موقعیت های سخت و در چند موقعیت مکانی از طبقات شرکت گرفته تا کنترل ترافیک سرویس بدهند .
نمونهای از دستگاه سوئیچ اترنت ۴ پورت شبکه ۴ پورت فیبر ۲ ماژول SFP
سوئیچ اترنت ۴ پورت شبکه ۴ پورت فیبر ۲ ماژول SFP یک سوئیچ اترنت صنعتی مدیریتی می باشد که طراحی آن بر اساس استانداردهای اصولی صنعتی با کارکردی قابل اطمینان و راحت در مقابل لرزش و شوکها صورت گرفته است. از ویژگی های این محصول این است که در طیف حرارتی وسیعی کار میکند و همین موضوع موجب شده که در شرایط محیطی متفاوت به سهولت قابل استفاده باشد.
استانداردهای CE و FCC در این سویئچ رعایت شده اند ، همه ی آزمایشهای سوختن اجزا بر روی آن انجام گرفته شده و تمام ملزومات کاربردی صنعتی را دارا است . برای اتصالهای اترنت صنعتی که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد توصیه میگردد.
این محصول دارای قابلیت کارکرد در دمای 40- تا 85 درجه سانتیگراد می باشد همچنین می توان برای مدیریت پیشرفته با CLI آن را راه اندازی نمود. نصب بر روی ریل یکی دیگر از امکانات این محصول است.
مطلب مرتبط: سوئیچ اترنت POE چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
مشخصات بدنه
دارای بدنه فلزی IP40، محافظ اتصالات الکتریکی ، محافظ حرارتی عالی بدون فن سرد کننده می باشد.
سایر مشخصات سوئیچ اترنت (شبکه)
• آلارم اتومانیک با ارسال ایمیل بر طبق خروجی
• قفل پورتها برای دسترسی مک آدرسهای مجاز
• محافظ ایجاد حلقه در توپولوژی رینگ و ایجاد ترافیک (زمان بازیابی > 20 ms )
• مدیریت پهنای باند برای جلو گیری از بروز شرایط غیر قابل پیشبینی
• RSTP/STP , MSTP برای اطمینان حاصل نمودن از کارکرد درست شبکه
• Port-based VLAN, IEEE802.1Q VLAN and GVRP در راستای سهولت برنامهریزی شبکه
• RMON برای مونیتورینگ اثربخش شبکه و ظرفیت بالفعل
• Port mirroring برای عیبیابی آنلاین
• Ethernet/IP and Modbus/TCP با قابلیت اجرای پروتکلهای اترنت صنعتی
• QoS and ToS/DiffServ برای فرایند مدیریت و کنترل
• SNMPv3 , ieee802.1X , HTTPS and SSH برای تضمین امنیت شبکه
• IEEE 802.3ad, LACP برای بکارگیری بهینه از پهنای باند
• DHCP Option 82 برای آی پی دهی با پالیسیهای متفاوت
برای مطالعه بخش دوم این نوشتار تحت عنوان مزایا و قابلیت سوئیچ شبکه (اترنت) چیست (بخش دوم) میتوانید اینجا کلیک کنید.
منبع: ittelecom
- Get link
- X
- Other Apps
Comments
Post a Comment